Kartoffelfrikadeller + quinoasalat

Nu blev I jo snydt for "kæmperejer i champagnesovs" opskriften, fordi det ikke var så vellykket. Vi har opskriftafsenderen mistænkt for, at have skrevet liter istedet for deciliter ved fløde-målet. Men mad skal der til, og endelig har jeg igen fået gang i madplan og organiseret indkøb. I forgårs fik vi noget så uinspirerende som medister. Men den var økologisk og det var god vintermad.

I går fik vi til gengæld super sund vegge-mad: kartoffelfrikadeller og quinoasalat. Vi købte noget super-øko 3-farvet quinoa med hjem fra en superlækker helseforretning i Berlin - og endelig fik vi så brugt noget af det.


Kartoffelfrikadellerne:
Dressing
2 dl kvark 1%, fx Karolines Køkken®
2½ spsk finthakket frisk dild
2½ spsk finthakket frisk persille
2½ spsk fintklippet purløg
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber

Frikadeller - 20 stk.
250 g kogte, kolde melede kartofler
1½ spsk fintrevet zittauerløg
150 g revet mozzarella ost 10%, fx Karolines Køkken® light
2 æg (str. L / XL)
1 dl rasp (ca. 50 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g smør

Dressing: Vend alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Jeg synes ikke at dressingen var særlig spændende. En simpel hvidløgdressing eller hvad man ellers kan finde på kan, efter min mening, anbefales istedet.

Kartoffelfrikadeller: Kom kartoflerne i en skål og mos dem med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne og rør blandingen godt sammen. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Form halvdelen af kartoffelblandingen til 10 små "frikadeller", fx med en ske. Steg "frikadellerne" på 3 sider ved jævn varme (ca. 6 min. i alt). Tag de stegte kartoffelfrikadeller op af panden og hold dem varme. Steg de sidste "frikadeller" i resten af smørret.
Min mands version var godt nok ikke bittesmå, men der blev altså kun 12-13 stykker, og der er kun 3 tilbage. Så mængden passer fint til 2 personer

Quinoasalat (fra Månebarnet):

1 dl Quinoa
1 rød peberfrugt
50 g. agurk
2-3 soltørrede tomater eller paprika
1 fed hvidløg
1 spsk. Mango Chutney
Hvid Balsamico

Kom 1 dl. Quinoa i en gryde med 2 dl vand og bring i kog. De skal have ca. 15 min. (Tilsæt salt til vandet) Når den er færdig afkøles den på en flad tallerken og blandes derefter med peberfrugt og agurk i tern, og soltørret tomat eller paprika i strimler. En marinade blandes af Mango Chutney, hvid balsamico og hvidløg – og blandes i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails