Copy-cupcakes

Min søde, skønne mand ligger og raller på sofaen. Han har været på operationsbordet her til morgen. Ikke noget vildt og voldsomt, men et hurtigt ambulent indgreb mod lyskebrok. Ej, han tager det i stiv arm - men det er i hvert fald synd for ham.
Og hvad kan man gøre for sådan en lille stakkel? Ikke meget, andet end at opvarte ham efter bedste evne. Så derfor har jeg bagt kage!

Fine citron-cupcakes, som ovre hos Emily - efter anbefaling af Line Sofie.

Citron Cupcakes
110 g usaltet smør, stuetemperatur
225 g sukker
2 store æg
275 g mel, siet
2 tsk bagepulver
90 ml mælk, stuetemperatur
2 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk creme fraiche
Revet skal fra 1 citron (husk at bruge øko-citroner!!)
Kornene af 1 vanillestang

Tænd ovnen på 160 grader.
Pisk smør og sukker i 3-5 min med en håndmixer. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt ind imellem.

Tilsæt 1/3 af melet til blandingen, og pisk grundigt.
Tilsæt 1/3 af mælken, vanille, citronsaft, revet skal og creme fraiche og pisk
Gentag indtil al mælk og mel er tilsat.

Fordel dejen i cupcake-formene til er omkring 2/3 fyldt.
Bag dem i ca. 25 min. til de er svagt gyldenbrune.

Citron icing
110g usaltet smør, stuetemperatur
2 spsk friskpresset citronsaft
Revet skal af 1 citron (2 tsk-fulde)
250-300 g flormelis, siet
Frugtfarve (f.eks. 2 dråber grøn og 1 dråbe blå)
Krymmel eller lignende pynt

Pisk smør, citronsaft og revet skal med ca. 200 g flormelis til blandingen er glat og jævn - det kan tage flere minutter med en elektrisk håndmixer. Tilsæt resten af flormelisen - smag til - lidt ad gangen og pisk indtil blandingen er tyk og cremet.
Tilsæt frugtfarven.

Så fine blev de

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails