Film-søndag

Efter 2 hårde dage med fest og ballade fredag og lørdag, stod søndagen i afslapningens
tegn. Fuldstændig afslapning, med underholdningen serveret så hjernen stort ikke behøvede at arbejde.
Så vi lejede film og lagde en plan.


Omkring ved 15:30-tiden satte vi den første film på. Lone Scherfig’s prisbelønnede “An
Education”. En meget charmerende fortælling om en lille families indbyrdes forhold, en teenagepiges liv i 50-60‘erne og hvordan alt dette forandres på grund af en enkelt dag og de efterfølgende begivenheder. Den havde sine mangler, man er klart oplevelsen værd.

18:10 startede “Stand by me” på TV2 Film. En skøøn klassiker fra 1986, om 4 knægte i slutningen af 50‘erne, der begiver sig ud på en tur for at finde liget af en savnet dreng. Meget rørende, og stadig et gensyn værd.


Herefter satte vi nummer 2 film på. “Fantastiske Mr. Fox”, der - lige som “Charlie og Chokoladefabrikken” - er baseret på en roman af Roald Dahl. Det var en animationsfilm, med ret specielle effekter og en historie om en ræv, der planlægger sit sidste kyllingerov, og om hvor galt det kan gå når man får menneskene på nakken. En rigtig sød film, men ikke noget overvældende eller nyskabende. Den ender selvfølgelig godt...:o)

Direkte efterfølgende zappede vi over på TV3, som viste “Wanted” fra 2008 med evigt vidunderlige Angelina Jolie (hun, og Scarlett Johansson, kunne som de eneste kvinder i verden, få mig til at overveje at blive lesbisk!). Oven på 3 meget rolige, hyggelige film, var et ret voldsomt genreskifte. “Wanted” er actionpacked fra start til slut, og hvad der ikke bliver smadret af biler, huse, toge m.v. kan tælles på én hånd. Min mand synes den var en anelse “over the top” - men jeg synes det var en fed actionfilm, med et sejt plot.
Den handler om et hemmeligt broderskab af lejemordere, der dræber for at opretholde karma-balancen i verden. De dræber udfra trådfejl i en særlig bomuldsvæv som kan oversættes til navne - og stemningen er lidt mystisk. Men ikke alt er som det skal - selvfølgelig - og det skal der jo så rettes op på...


Sidste film på dagsordenen var Tim Burtons “Alice i Eventyrland” - med Johnny Depp som hattemageren, Helena Bonham Carter som den onde, røde dronning og Anne Hathaway som den gode, hvide dronning. Jeg har aldrig brudt mig om historien, “Alice i Eventyrland”. Men som Burton/Depp-fan var filmen selvfølgelig alligevel et must at opleve. Og da jeg ikke havde de store forventninger - min mand ligeså - blev vi positivt overraskede. Rigtig flot film, charmerende detaljer og spænding uden alt for meget ødelæggelse. Ikke en film jeg har lyst til at se igen og igen, men ganske udemærket underholdning.

Om vi har firkantede øjne? Joh, men det var en fantastisk søndag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts with Thumbnails